Wappr brengt burgers en bestuur dichter bij elkaar

Wappr is een app die vraagt naar jouw mening over thema’s zoals veiligheid, vuiligheid, mobiliteit en duurzaamheid.

 

Communiceer met de stad

Wappr is een app die vraagt naar jouw mening over thema’s zoals veiligheid, vuiligheid, mobiliteit en duurzaamheid. Door een vraag te stellen over bijvoorbeeld de vuilbak of het verkeerslicht waar je bij staat, kan je in realtime hierop reageren.

Communicatie tussen bewoners en stadsdiensten

Wappr dient om de afstand tussen de burger en het stadsbestuur te verkleinen. Doordat de burger de kans krijgt om input te geven over bepaalde thema’s in de stad, kan het stadsbestuur betere beleidskeuzes maken en tegemoetkomen aan de specifieke noden en wensen van hun inwoners.

Bacon? Neen, iBeacon!

De Wappr-gebruiker zal op bepaalde plaatsen in de stad gerichte vragen voorgeschoteld krijgen. De vragen zijn sterk afhankelijk van de plaats waar de gebruiker zich bevindt omdat deze getriggerd worden door ‘iBeacons’ (=kleine zendertjes) op verschillende locaties. De vragen die gesteld worden gaan over verschillende thema’s zoals veiligheid, duurzaamheid of mobiliteit.

Wie de app gebruikt krijgt de kans om vroeg betrokken te zijn bij de ontwikkelingen van een slimme stad. Jouw input is van uitermate belang in de nieuwe projecten/ideeën die vanuit het stadsbestuur doorgevoerd zullen worden. Ook zal je als eerste op de hoogte zijn van bepaalde nieuwe slimme stad-thema’s.

* De smart zone is een gebied in Stad Antwerpen, ter hoogte van de wijken Sint-Andries en het Zuid. Daar kan je met Wappr een volledig parcours afleggen. Het parcours loopt langs verschillende slimme punten. Ter hoogte van die punten krijg je korte vraagjes over de buurt. Heb je alle slimme punten kunnen vinden en alle vragen kunnen beantwoorden, dan maak je kans op de elektrische fiets.

  

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies