Smart cities bouw je niet door ze zomaar vol te stouwen met technologie. Integendeel: het gaat over de zoektocht naar slimme oplossingen voor gekende stadsuitdagingen zoals duurzaamheid en mobiliteit. Omdat de ervaringen en feedback van inwoners daarbij cruciaal zijn, zet City of Things sterk in op co-creatie en digitale interactie.

Alle brainstorms en interactieve sessies zijn gedreven vanuit een researchperspectief: onderzoeksgroepen uit verschillende Vlaamse universiteiten zorgen voor de academische onderbouw. Maar hoe technologie in de praktijk gebruikt en ervaren wordt, daarvoor kijken we naar jou!

De livinglabs-methodologie

In zijn onderzoek naar technologische nieuwigheden betrekt imec steevast eindgebruikers. Hun meningen, voorkeuren en afknappers zijn van goudwaarde voor onderzoekers en ondernemers. En dat biedt op zijn beurt weer voordelen voor de eindgebruikers.

Deze ‘livinglabs-methodologie’ zetten we ook in voor City of Things: van meet af aan betrekken we jou bij het innovatieproces. Daarbij zijn we niet enkel op zoek naar techneuten en doorwinterde mediagebruikers. Ieders feedback is broodnodig. Ontdek wat jij kan doen als inwoner.

Wil jij als burger bijdragen aan dit grensverleggende project?

Schrijf je in!

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies