Slimme stad, duurzame stad

Steden en individuele burgers spannen zich vandaag al in om hun milieu-impact te verlagen. In een slimme, geconnecteerde stad krijgen dergelijke inspanningen vleugels. Als overheden, bedrijven en burgers de handen in elkaar slaan én de kracht van technologie benutten, zijn grootse dingen mogelijk.

Een goed voorbeeld is de samenwerking tussen imec en bpost: samen onderzoeken we de luchtkwaliteit in Antwerpen, zodat gerichte acties mogelijk zijn.

Lees alles over deze bijzondere case

Door Antwerpen uit te rusten met een fijnmazig netwerk van sensoren, krijgt de stad als het ware voelsprieten. Deze gedetailleerde metingen vormen de basis voor slimme maatregelen op het vlak van energie-efficiënte en luchtkwaliteit.

Zin om mee te brainstormen over duurzame toepassingen? Dat kan! De onderzoekers rekenen immers op de input van burgers om hun prototypes te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van bewoners.

Wil jij als burger bijdragen aan dit grensverleggende project?

Schrijf je in!

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies