Het City of Things-project, ondersteund door imec, Stad Antwerpen en het Vlaams Gewest – geeft ondernemers de kans om samen met inwoners innoverende producten en diensten te ontwikkelen, te testen en te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan microchips, slimme sensoren of nieuwe communicatietechnologieën.

Alle onderzochte technologieën vormen een onderdeeltje van de overkoepelende City of Things: een stad waarin tienduizenden sensoren en geconnecteerde apparaten een constante datastroom genereren. Deze verbinding tussen slimme devices en het internet wordt het ‘Internet of Things’ genoemd. De gegevens die dit netwerk verzamelt, bieden op hun beurt inzichten waarmee de planning en het beheer van de stad optimaal verlopen.

Wil jij als burger bijdragen aan dit grensverleggende project?

Schrijf je in!

"Dankzij organisaties als imec nemen slimme steden in Vlaanderen en daarbuiten al van bij de start een voorsprong. Wij hebben immers de kritische massa om alle aspecten van smart cities te onderzoeken en onze inzichten en technologische doorbraken te delen met de ruimere gemeenschap. Zo vermijden we dat iedereen hetzelfde leerproces moet doorlopen."

Professor Pieter Ballon, Smart Cities Expert bij imec-VUB

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies