De smart zone: een technologisch testbed in de stad

City of Things maakt van Antwerpen de grootste smart city-proeftuin in Europa. Om de verschillende projecten optimaal te combineren, hebben Stad Antwerpen en imec een functioneel afgebakend gebied in kaart gebracht. Ondernemers, burgers en onderzoeksinstellingen zullen er verschillende innoverende technologieën uittesten en verder ontwikkelen.

Het gebied krijgt de naam ‘smart zone’ en omvat de wijk Sint-Andries en omstreken. Dit stadsdeel biedt een grote diversiteit aan bedrijven, organisaties en bewoners: de perfecte testomgeving voor City of Things!

 

Smart Zone kaartje

 

In de smart zone komen vernieuwende technologieën tot leven en kunnen burgers zelf meewerken aan de City of Things. In een eerste fase richt het project zich op 7.000 betrokken bewoners, maar op termijn kunnen tot 200.000 burgers hun bijdrage leveren aan een slimmere stad. Ontdek enkele inspirerende projecten die nu al gelanceerd zijn in de smart zone.

Wil jij als burger bijdragen aan dit grensverleggende project?

Schrijf je in!

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies